Binnen stucwerk - regtbouw.nl

spaanveeg
naam
bedrijf
adres
woonplaats
tel
Ga naar de inhoud

Binnen stucwerk

Stucwerk binnenshuis kent heel veel variaties.
Was het vroeger uitvlakken met cementspecie, blauwpleisteren ( dun laagje kalk om glad te maken) en daarna sauzen of behangen, tegenwoordig zijn er teveel mogelijkheden om op te noemen.
Over het algemeen wordt er nu binnenshuis met gips gewerkt om wanden en plafonds uit te vlakken en glad te maken, dit zal niet het effect van verzanden geven zoals in het verleden bij cementspecie nogal vaak gebeurde als het wat ouder werd.
Vochtige ruimtes zoals kelders en delen van badkamers worden nog wel met cementgebonden producten afgewerkt maar deze zijn niet meer te vergelijken met de ouderwetse cement species.

Als de wanden zijn uitgevlakt kan men indien men dit wenst sauzen, behangen of men kiest voor een van de vele mogelijkheden van sierpleister.
Qua sierpleister is spachtelputz toch nog een van de meest populaire.
Spachtelputz heeft een zeer mooie uitstraling en is zeer goed bestand tegen beschadigingen (het is een kwarts product, dus zeer hard) en kan bijna in iedere gewenste kleur aangebracht worden (hetgeen sauzen overbodig maakt).
De trend echter op dit moment is toch strak en glad afwerken waarna er gesausd wordt. Dit geeft een moderne strakke look.
( voor nog strakker uiterlijk kan het ook gespoten worden i.p.v. sauzen)

Plafonds worden net als wanden met gips uitgevlakt en strak gemaakt, waarna er gesausd kan worden.
Om net even een iets mooiere luxere uitstraling aan het plafond te geven wordt er vaak een platte plint aan het plafond toegevoegd. Hetgeen in de jaren dertig woningen bijna altijd standaard was.

Terug naar de inhoud